4ο Σχολείο Παιδοαλλεργιολογίας

Θα δοθούν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
12 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD)

 

Αγαπητέ φίλε και αγαπητή φίλη,

με ξεχωριστή χαρά σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις στο 4ο Σχολείο Παιδοαλλεργιολογίας που διοργανώνει η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία. Πρόκειται για τη συνέχεια των προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη δίνοντας τώρα την ευκαιρία σε όλους μας να επισκεφτούμε την Καβάλα, μια άλλη γοητευτική πόλη της πανέμορφης Μακεδονίας.

Το Σχολείο απευθύνεται κυρίως στον γιατρό που ασκεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στα παιδιά, πρωτίστως τον παιδίατρο, κάθε άλλο γιατρό συναφούς ειδικότητας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία υγείας. Τα αλλεργικά νοσήματα απασχολούν πλέον καθημερινά και η διαχείρισή τους δεν είναι πάντα απλή. Επιπλέον, η γνώση που αφορά στα αλλεργικά νοσήματα πολλαπλασιάζεται εκθετικά και η τακτική ενημέρωση όλων μας καθίσταται αναγκαία.

Το Σχολείο δεν στοχεύει στην παρουσίαση της νέας (Τι νεότερο;), αλλά της ολοκληρωμένης και σύγχρονης γνώσης. Προς τούτο, η θεματολογία που επιλέχθηκε αφορά στα καθημερινά κλινικά προβλήματα που απασχολούν, με πιθανή αφετηρία την υποκείμενη αλλεργία σε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις.

Ως ομιλητές κλήθηκαν έμπειροι και διακεκριμένοι συνάδελφοι που γνωρίζουν το αντικείμενό τους σε βάθος. Σε κάθε περίπτωση πρόθεσή μας είναι το Σχολείο να στηριχθεί στη διαδραστική διαδικασία, ώστε η πληροφορία να κινηθεί αμφίδρομα, να διηθηθεί και να εμπεδωθεί.

Αγαπητέ/ή μας συνάδελφε,

σε προσκαλούμε να παρακολουθήσεις το Σχολείο γιατί το αίσθημα μαθητείας είναι γόνιμο, απολαυστικό και, ανεξαρτήτως της διάρκειας άσκησης του επαγγέλματος, χρήσιμο για να κάνουμε σωστότερα αυτό που ταχθήκαμε να υπηρετούμε.

Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς,
Κώστας Ν. Πρίφτης

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία
ΤΟΠΟΣ: Καβάλα, Lucy Hotel
ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
ΛΗΞΗ: Σάββατο, 6 Μαΐου 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κατεβάστε το σε μορφή PDF