6ο Πανελλήνιο Παιδοαλλεργιολογικό Συνέδριο & 6ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του 6ου Πανελλήνιου Παιδοαλλεργιολογικού και Παιδοπνευμονολογικού Συνεδρίου.

Μετά την επιτυχία του περσινού τολμήματος να συνδιοργώσουμε το ετήσιο Συνεδρίο των δύο Εταιρειών, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής και της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας λάβαμε την απόφαση να τολμήσουμε τη συνδιοργάνωση και φέτος. Ίσως, ως έναν βαθμό, η απόφαση να προέκυψε και από την οικονομική συγκυρία. Παρά ταύτα, στην πραγματικότητα, εξακολουθούν να διεξάγονται δύο παράλληλα Συνέδρια που γίνονται στον ίδιο χώρο, τις ίδιες ημέρες προσφέροντας στους συνέδρους περισσότερες επιλογές.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τη φιλοδοξία να συμμετάσχουμε όλοι μας σε ένα δυναμικό, πολυθεματικό, πολυσυλλεκτικό, ενωτικό Συνέδριο. Θέλουμε να προσφέρει έγκυρη και γόνιμη γνώση, παράλληλα όμως εξειδικευμένη και γνώση αιχμής, που οι σύνεδροί του επιλέγουν να το παρακολουθήσουν συνειδητά για να εμπεδώσουν αυτά που γνωρίζουν και να ενημερωθούν για τα νέα. Ασφαλώς απευθύνεται πρωτίστως στον παιδίατρο, γενικό ή εξειδικευμένο, αλλά και σε όποιον άλλον εμπλέκεται στη φροντίδα του παιδιού με αλλεργικό ή αναπνευστικό νόσημα. Είναι Συνέδριο διεπιστημονικό.

Η καινοτομία αυτή τη φορά είναι πως προσκαλέσαμε ως συνδιοργανωτές και τους νοσηλευτές. Αναγνωρίζουμε τον πολύ κεντρικό ρόλο και την αξία του εξειδικευμένου νοσηλευτή. Πιστεύουμε πως το όφελος θα είναι αμοιβαίο.

Ως οργανωτές ενθαρρύνουμε και παροτρύνουμε τους συναδέλφους, κυρίως τους νέους, να υποβάλουν περιλήψεις ώστε να παρουσιάσουν την επιστημονική τους έρευνα αλλά και την κλινική εμπειρία.

Προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας που θα συμβάλει στην επιτυχία του Συνεδρίου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι προσδοκίες σας δε θα διαψευστούν.

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Μιχάλης Ανθρακόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής
Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας
Κώστας Πρίφτης
Πρόεδρος Ελληνικής
Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας
ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία
Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία
ΤΟΠΟΣ:  Αθήνα, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015
ΛΗΞΗ: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κατεβάστε το σε μορφή PDF